Visie en missie

- visie

De kerk/gemeente is en blijft dé plek om de relatie met God te beleven op een verfrissende manier én waar betekenisvolle activiteiten te beleven zijn.
Dé plek waar God gaven en talenten heeft gegeven tot opbouw en die ingezet mogen worden.
Dé plek waar je mensen mee naar toe wilt uitnodigen, waar ze Jezus als Koning en Bevrijder mogen ontmoeten en met Hem leven.
De goedheid van God brengt mensen tot inkeer.

- missie

De samenleving verandert drastisch, zowel politiek-economisch, digitale wereld, als ethisch-moreel.
Veel kerken in Nederland lopen leeg. Het kan veranderen door ons toe te keren naar God en om de kerk te 'innoveren' voor de huidige en toekomende generatie. 'Innovaties' die kunnen helpen om stand te houden en weer vrucht te dragen:
- van in eigen kracht/bedrijfsmatig naar luisteren naar God.
- van fragmentarisch de Bijbel lezen/preken luisteren, naar gestructureerd lezen/luisteren met behulp van de kapstok 'de blauwdruk' en ernaar leven.
- van consumeren, naar gepassioneerd raken.
- van passen binnen profielen naar gaven gericht samen bezig zijn.
- van de losse onderdelen evangelisatie en diaconaat en pastoraat naar een samenhang tussen evangelisatie-diaconaat-pastoraat.
- van een top-down coördinerend/controlerend leiderschapsmodel, naar een multiply- / doorgeefleiderschapsmodel (Timotheüs-model).

Veranderingsprocessen zijn spannend en een uitdaging. Het visionaire ontwikkelde concept/plan is in kleine stappen uitgewerkt in allerlei bestanden op deze site. Neem de tijd om als christenen samen met God te kijken wat ingezet kan worden op welk moment op welke plaats.

Keuzemenu 'de blauwdruk'

Bijbel lezen
(in)zicht krijgen op God door Bijbel
te lezen